Historiska gruvan Copperplate

Historiska gruvan Copperplate

En intressant resa i det förflutna

Den historiska gruvan Copperplate - på företaget GRANDER®s fastighet - är den enda koppargruvan i bruk i Europa. I slutet av 80-talet köptes den av familjen Grander och återställdes bit för bit med hjälp av flertalet volontärer. Massor av skräp fick tas bort för hand, tunnlarna stöttades upp och säkrades på nytt och gruvschaktets ventilation och lufttilförsel grävdes ut. Den 28 juli 1990 återinvigdes den historiska gruvan Copperplate för allmänheten med en härlig fest.

Dagsutflykter till gruvan har efter återinvigningen blivit ett spännande äventyr för hela familjen. 

Skyddshjälmar på, kom in och så kör vi! Resan till det förflutna i Copperplate i Jochberg börjar med en åktur på den riktiga gruvbanan in i bergets inre. Besökarna får en inlevande berättelse om gruvarbetets långa historia - en spännande resa. Direkt vid ingången till tunnlarna finns en "By Day Knappenweg" med 10 intressanta stationer att besöka.

Stephanie Källan

Stephaniekällan finns i koppargruvan utanför Jochberg. När vattenvitalisering var nytt fick Johann Grander vattnet för sina tester från en källa vid Pass Thurn nära hans hemstad. Vattnet från denna källa kunde emellertid inte användas efter regn eftersom regnvatten blandat med källvattnet gjorde att egenskaperna i vattnet ändrades.
Läs mer
  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Vårt klimat blir allt varmare och mer oroligt."

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiv tillgång till intressant information.

Integritetspolicy

×
 
Vill du ha det bästa vattnet i ditt hem?

Våra återförsäljare hjälper dig kostnadsfritt och utan köptvång. Kontakta oss och få förslag på hur just du kan få den bästa vattenkvaliten direkt från din egen vattenkran på ett miljövänligt och hållbart sätt.