Stephanie Källan

Stephaniekällan finns i koppargruvan utanför Jochberg. När vattenvitalisering var nytt fick Johann Grander vattnet för sina tester från en källa vid Pass Thurn nära hans hemstad. Vattnet från denna källa kunde emellertid inte användas efter regn eftersom regnvatten blandat med källvattnet gjorde att egenskaperna i vattnet ändrades.

När Johann Grander fick veta om Stephanie källan i de gamla tunnlarna i den stängda koppargruvan i Jochberg undersökte han ett prov av vattnet och blev så entusiastisk över dess egenskaper.

Hans tankar om att ta över gruvan och källan för att bygga de nya lokalerna ,men även att fortsätta den gamla tyrolska gruvstraditionen, blev snart verklighet.

Efter att ha köpt gruvan och området kring den så renoverade Johann Grander den gamla gruvan, som härstammar ända från 1500-talet, med hjälp av familj, vänner, kollegor och många frivilliga. Den gamla gruvan stängdes den 31 juli 1926 men öppnades återigen för besökare som en historisk gruva den 28 juli 1990.

Koppargruvan i Jochberg har överlevt under århundraden, från medeltiden till idag. Med tiden har hammrandet från gruvarbetarna blivit betydligt tystare men det har inte helt tystnat. För närvarande, som den enda koppargruvan i Centraleuropa, har gruvan i Jochberg en speciell plats. Malmen som nu tas ut i små mängder anses vara en riktig skatt för besökarna och köps ofta med hem som en souvenir.

Vattnet som används som grund för alla GRANDER® produkter härstammar från tunnlarna i denna gruva.

Vattnet från Stephanie källan har en hög nivå av renhet och struktur vilket är ovanligt för vatten idag.

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Jorden är en levande varelse."

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiv tillgång till intressant information.

Integritetspolicy

×
 
Vill du ha det bästa vattnet i ditt hem?

Våra återförsäljare hjälper dig kostnadsfritt och utan köptvång. Kontakta oss och få förslag på hur just du kan få den bästa vattenkvaliten direkt från din egen vattenkran på ett miljövänligt och hållbart sätt.