Universitetet i Graz återupptäcker vattenbryggan

När vattnet galet och klättrar på väggarna

Philipp Ball sedan länge redaktör för vetenskapliga tidskriften "Science" som grundades 2008: "Det är pinsamt att erkänna det, men det som täcker två tredjedelar av vår planet är fortfarande ett mysterium. Än värre ju mer vi undersöker det, desto fler problemen hopas: nya tekniker som fördjupar sig i molekylärarkitekturen för flytande vatten skapar fler pussel."

Dipl. Ing. Lark tror att det kommer ta lite tid innan vetenskapen utvecklar tillräckligt stor och allmänt erkända grundläggande kunskaper om vatten.

Vattenbryggan visar detta ganska tydligt: ​​Även om man väl vet om dess egenskaper finns det inte en erkänd teori om den som även kan beskriva detta fenomen. Det är liknande för GRANDER vattenvitalisering: man har kunnat observera effekterna av vitaliseringen i mer än 20 år nu men ur ett vetenskapligt perspektiv har det inte funnits någon erkänd teori för att förklara detta naturfenomen tillräckligt.

Ju mer intensivt man behandlar ämnet vatten desto mer mystiskt och förbryllande verkar det. Med varje svar får man ytterligare frågor. Det har ännu inte förekommit någon förklaringsmodell som är tillräcklig för att förklara fenomenet vatten. Modern vattenforskning presenterar alltid nya upptäckter och vänder upp och ner på konventionell kunskap. Nya fynd, som inte ens skulle finnas i fysik, upptäcks....

Vattenbryggan

Dr. Elmar Fuchs fick stor uppmärksamhet inom fysiken när han publicerade sitt dokument om ett av nutidens mest fascinerande vattenfenomen: vattenbryggan.

Vatten av hög renhet destilleras flera gånger och placeras i två behållare med hög spänning och när du sakta flyttar behållarna längre ifrån varandra finns det en "gnista". Därefter kryper vätskan längs behållaren mot toppen och bildar en vattenbrygga mellan de två behållarna.

För många verkar denna bild som ses med en termokamera vara en galen kärleksattraktion. Elmar Fuchs sammanfattar resultatet som följer: "Genom vårt experiment kunde vi visa att vatten strömmar över bron i båda riktningarna." Den tvärvetenskapliga forskargruppen som består av kemister, fysiker, elektrotekniker och maskinarbetare vid tekniska universitetet i Graz har uppnått ny vetenskap med sin upptäckt.

Allmänhetens intresse i vattenbryggan växer

Efter att doktor Elmar Fuchs presenterade sina upptäckter vid den internationella vattenforskningskonferensen i Moskva 2006 har det offentliga intresset för vattenbryggan ökat enormt.

I Holland fick "Wetsus", det internationellt erkända kompetens- och forskningscentret för hållbar vattenförvaltning, reda på de nya vattenfynden och namngav Fuchs-chef för en forskningsgrupp, som skulle vilja undersöka detta fenomen ytterligare genom att använda konstmätningstekniker.

Många välkända vetenskapliga tidskrifter, som "Nature", publicerade rapporter om den sensationella upptäckten. Även de europeiska rymdmyndigheterna ESA visade stort intresse för hur detta fenomen uppför sig i viktlöst utrymme. Som en följd byggde Dr. Fuchs en modell i en parabolisk flygning av ESA och nu arbetar de med att bygga en modell i rymdflygning.

Finns det något som vatten med en okänd inre struktur?

Otroligt men sant: i experimentet av Dr. Fuchs övervinner vatten med en elektrisk spänning på 25 000 volt ett avstånd på upp till 25 mm. Genom detta visar vatten helt nya egenskaper avseende densitet och struktur.

Vad betyder detta - inte bara i vetenskapens värld, men också för oss, de användare som tycker om vatten?

För att svara på detta och många ytterligare frågor arbetar Elmar Fuchs med Wetsus tillsammans med en internationellt forskargrupp för att ytterligare undersöka fynden kring vattenbron. Och mänskligheten har tagit ett stort steg framåt ...

"Det vi vet är bara en droppe, men det vi inte vet är ett hav." (Sir Isaac Newton, 1643 - 1727)

Intressanta filmer:

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Vatten är ett kosmiskt ämne."

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiv tillgång till intressant information.

Integritetspolicy

×
 
Vill du ha det bästa vattnet i ditt hem?

Våra återförsäljare hjälper dig kostnadsfritt och utan köptvång. Kontakta oss och få förslag på hur just du kan få den bästa vattenkvaliten direkt från din egen vattenkran på ett miljövänligt och hållbart sätt.