Sensationell upptäckt: Vattnets fjärde dimension

Vattenhemlighet avslöjad?

Tack vare vattenforskaren från Washington har forskningen visat att vatten lagrar information och resultaten visar helt nya former av vatten.

En forskargrupp från University of Washington har kunnat avslöja vattnets hemlighet. Teamet lett av Gerald Pollack upptäckte en fjärde form av vatten:

Förutom fast, flytande och gasform kunde forskarna identifiera en fjärde form, där molekylerna i det flytande vatten är anordnade i ett hexagonalt "kristallgitter".

Denna form visar några fantastiska egenskaper vilket vänder vår bild av vatten upp och ner och löser många frågor kring vatten.
Vatten är ett mystiskt element, även ur ett vetenskapligt perspektiv. Trots 200 års vattenforskning har vetenskapen inte lyckats förstå det ständigt närvarande ämnet.

Den officiella teorin kring vatten är full av hål de så kallade anomalierna, som inte kan förklaras på ett bra sätt med den konventionella teorin. Fryspunkt, kokpunkt, densitet, ytspänning - även med dessa grundläggande former fungerar vatten annorlunda i jämförelse med teorin.

Vatten är dock också ett fascinerande element utanför vetenskapen. Det är livets ursprung och elixir, huvudkomponenten i människokroppen och i våra viktigaste matvaror.

Forskare från USA har presenterat en ny vattenteori som eventuellt kan förklara vattenavvikelserna samt vara en akademisk grund för förfining av dricksvatten.

EZ-vatten

Forskare har fastställt att vatten börjar organisera sig när det är nära hydrofila ytor, som i våra kroppar. Nära ytan bildas ett lager av mycket rent vatten, varigenom detta skikt ändras till en helt ny form av vatten, vilket är helt annorlunda än traditionell H2O.

Den här zonen, som bara är en kvarts millimeter tjock, har kallats "uteslutningszon" (EZ; exclusion zone), eftersom vattnet i den här zonen inte bara ordnar upp sig, utan det renar också sig självt: genom elektriska krafter där små partiklar drivs ut ur EZ-skiktet.
Detta fenomen är inte nytt och ett flertal försök har gjorts i att förklara det med traditionella teorierna. Pollack kunde emellertid göra sig av med alla dessa teorier under sina två års arbete med sitt team.

Men det räckte inte: ​​Vattnet i EZ uppvisade helt nya egenskaper, som ett förändrat motstånd, en ny, till och med högre nästan geleliknande viskositet, ett förändrat ph-värde och en klart negativ laddning.

Förutom flytande, fast och gasform så upptäckte forskarna ett nytt fysiskt tillstånd av vatten. Detta syns inte bara i kroppens inre, längs muskelfibrerna och cellmembranen, visade det sig utan det är en övergångsform hittills oupptäckt mellan flytande och fruset vatten.

Resultatet förbryllade forskarna och det var snabbt klart att EZ-vattnet spelar en betydande roll i levande organismer.

Det första steget var att lösa hemligheten hur vattnet fick sin energi för att upprätthålla en sådan struktur. Efter flera test var svaret -  från ljus, särskilt från osynligt infrarött ljus. Om försöksuppsättningen skyddades mot ljusstrålar kunde EZ-vatten inte bildas men med solstrålning och infrarött ljus kunde formationen till och med utökas, exponeringen förstorade EZ-zonen tre gånger om.

Även detta var en fascinerande upptäckt: vatten lagrar solenergi i form av en hexagonal kristallstruktur. Vattnet var inte esoteriskt, utan snarare fysiskt "energiserat".

Den potentiella skillnaden mellan EZ-vatten och normalt vatten är så betydande att det ger elanvändning som Pollack kunde visa. Laddningsskillnaden mellan EZ-vatten och "normalt" vatten är tillräckligt stor för att det ska fungera som ett litet batteri - energi direkt från solljus med ingenting annat än vatten.

Inte bara energin, men också strukturen spelar en viktig roll för kroppen.

Ny metod för vetenskap?

Forskningsresultaten från Pollack är imponerande i många avseenden. Vatten är mycket mer än bara ett sekundärt element i bakgrunden av våra biologiska processer. Det är en viktig del av det.

Det verkar nästan som om forskningen hittills inte kunnat se skogen för alla träd. Även i fysikens värld där fysiker har etablerat hypotesen i många år nu, kan själva rymden vara ett organiserat energimedium som påverkar sakerna i det, men Pollack upptäckte vatten som en väsentlig del av biokemin.

En fascinerande analogi där svar plötsligt kommer fram i påstått tomt utrymme mellan saker som vi har studerat i åratal.
Pollack är en viktig röst i en ännu mer högljudd forskarkör, som har bestämt att vatten är mycket mer än det som står i våra skolböcker: Vatten kan ha många olika egenskaper som inte bara beror på de upplösta ämnena i det, utan också på vattenstrukturen.
Hans forskning visar att vatten i levande organismer är i grunden annorlunda än vatten som strömmar ut ur våra kranar. 

Levande vatten är uppordnat och samverkar strukturellt med ämnen och levande organismer i det.

Forskningsresultat ger kärnbudskapet:

Vatten kan lagra energi ...

Och allt Johann Granders arbete går i lås. Han var den som etablerade för drygt 30 år sedan att vatten lagrar information och kan överföra det vilket lade grunden för GRANDER vattenrevitalisering.

>> Vattenbryggor:

>> Vattenbryggor nya aspekter för biologi och medicin

>> Vår kunskap är inte mer än en droppe

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Grunden till allt bygger på förhållandet mellan plus och minus."

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiv tillgång till intressant information.

Integritetspolicy

×
 
Vill du ha det bästa vattnet i ditt hem?

Våra återförsäljare hjälper dig kostnadsfritt och utan köptvång. Kontakta oss och få förslag på hur just du kan få den bästa vattenkvaliten direkt från din egen vattenkran på ett miljövänligt och hållbart sätt.