Meny

 

Vattens fjärde form

Vatten kan lagra energi

Med hjälp av vattenforskare från Washington har vetenskapen kommit närmare teorin att vatten lagrar information, och det visar helt nya mekanismer i vatten.

En forskargrupp från University of Washington har lyckats hitta ännu en del av vattens hemlighet. Gruppen, ledd av Gerald Pollack, upptäckte en fjärde fysisk form av vatten:

Förutom fast, flytande och gasform så kunde forskarna identifiera ett fjärde form där molekylerna av flytande vatten är anordnade i en hexagonal "kristallrist".

Denna form har några fantastiska egenskaper, som vänder vår bild av vatten upp och ner och löser många frågor kring vatten.

Vatten är ett mystiskt grundämne även ur ett vetenskapligt perspektiv. Trots 200 års vattenforskning har vetenskapen inte lyckats förstå det ständigt närvarande elementet vatten.

Den officiella teorin kring vatten är full av hål, de så kallade anomalierna, som inte kan förklaras på ett tillfredsställande sätt med den konventionella teorin. Fryspunkt, kokpunkt, densitet, ytspänning - även med dessa grundläggande saker fungerar vatten annorlunda i jämförelse med vad som förväntas fungera.

Vatten är dock också ett fascinerande element utanför vetenskapen. Det är livets ursprung och elixir, huvudkomponenten i människokroppen och våra viktigaste matvaror.

Forskare från USA har presenterat en ny vattenteori, som eventuellt kan förklara vattenavvikelserna samt  lägga en akademisk grund för förfining av dricksvatten.

EZ-Water

Forskare har fastställt att vatten börjar arrangera sig när det är nära hydrofila ytor, som i våra kroppar. Nära ytan bildas ett lager av mycket rent vatten, varigenom detta skikt ändras till en helt ny form av vatten, vilket är väldigt annorlunda än traditionell H2O.

Den här zonen, endast en kvarts millimeter tjock, med det mystiska vattnet har kallats "uteslutningszon" (EZ), eftersom vattnet i den här zonen inte bara arrangerar sig, utan det renar också sig självt: på grund av elektriska krafter, små partiklar drivs ut ur EZ-skiktet.

Detta fenomen är inte nytt och det har gjorts ett flertal försök att förklara det med traditionella teorier. Pollack kunde emellertid skingra alla dessa teorier som troliga förklaringar under sina två års arbete med sin forskargrupp.

Men det räckte inte: ​​Vattnet i EZ uppvisade helt nya egenskaper, som ett förändrat motstånd, en ny till och med högre nästan gel-liknande viskositet ett förändrat ph-värde och en klart negativ laddning.

Förutom flytande, fast och gasform upptäckte forskarna ett nytt fysiskt tillstånd av vatten. Detta syns inte bara i kroppens inre, längs muskelfibrerna och cellmembranen, som det visade sig, utan det är en övergångsform, hittills oupptäckt, mellan flytande och fruset vatten.

Resultatet förbryllade forskarna och det blev uppenbart att EZ-vatten spelar en betydande roll i levande organismer.

Det första steget var att lösa gåtan hur vattnet fick sin energi för att upprätthålla en så hög struktur. Efter flera test var svaret: från ljus, särskilt från osynligt infrarött ljus om försöksuppsättningen skyddades mot ljusstrålar kunde EZ-vatten inte bildas, men med sol och infrarött ljus kunde formationen till och med utökas: exponeringen förstorade EZ-zonen tre gånger.

Även detta var en fascinerande upptäckt: vatten lagrar solenergins energi i form av en arrangerad hexagonal kristallstruktur. Vattnet var inte esoteriskt, utan snarare fysiskt "energiserat".

Laddningsskillnaden mellan EZ-vatten och "normalt" vatten är tillräckligt stor för att kunna fungerar som ett litet batteri - energi direkt från solljus med ingenting annat än vatten.

Inte bara energin, men också strukturen spelar en viktig roll för kroppen.

Forskningsresultaten från Pollack är imponerande i många avseenden. Vatten är mycket mer än bara ett sekundärt element i bakgrunden av våra biologiska processer. Det är en viktig del av det.

Det verkar nästan som om den hittills gjorda forskningen inte kunde se skogen för alla träd. Även i fysikens värld där fysiker har etablerat hypotesen i många år nu, kan själva rymden vara ett strukturerat energimedium som påverkar sakerna i det, men Pollack upptäckte vatten som en väsentlig del av bio-kemi.

En fascinerande analogi där svar plötsligt uppträder i påstått tomt utrymme mellan saker som vi har studerat i åratal.

Pollack är en viktig röst i en mer högljudd grupp forskare och har bestämt att vatten är mycket mer än det som står i våra skolböcker: Vatten kan ha många olika egenskaper, som inte bara beror på de upplösta ämnena i det, utan också på vattenstrukturen.

Hans forskning visar att vatten i levande organismer är i grunden annorlunda än vatten som rinner ut ur våra kranar:

Levande vatten är arrangerat och samverkar strukturellt med ämnen och levande organismer i det.

Forskningsresultat levererar kärnbudskapet:

Vatten kan lagra energi ...

vilket gör att cirkeln sluts för Johann Granders arbete. Han var den som etablerade för drygt 30 år sedan att vatten lagrar information och kan överföra det, och lägger därmed grundprinciperna för GRANDER® vattenrevitalisering.

Tillbaka
  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Vi är bara lärjungar i den här världen."

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiv tillgång till intressant information.

Integritetspolicy

×
 
Vill du ha det bästa vattnet i ditt hem?

Våra återförsäljare hjälper dig kostnadsfritt och utan köptvång. Kontakta oss och få förslag på hur just du kan få den bästa vattenkvaliten direkt från din egen vattenkran på ett miljövänligt och hållbart sätt.